keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Ensimmäinen joukkohullutus blogissani

Pitää sitä nyt yhteen tällaiseenkin sortua.

1. Nappaa sinua lähimpänä oleva kirja, oli se sitten mikä hyvänsä.
2. Avaa kirja sivulta 123.
3. Lue kuudes lause.
4. Kirjoita se blogiisi.

Juostessaan Dersu joutui suohon. (Vladimir Arsenjev: Dersu Uzala)

Dersu Uzalan päätyminen pöydälleni oli aika vinkeä juttu. Näin elokuvan pari vuotta sitten ja pidin siitä kovasti. Sitten ajauduin eräänä viikonloppuna Helsingissä keskusteluun, joka koski Dersua. Sain kuulla, että Dersu Uzala perustuu kirjaan, joka on suomennettukin. Sitä en ollut jostain syystä tullut koskaan edes ajatelleeksi, olin luullut että elokuva pohjautuu johonkin suulliseen kertomukseen. Innostuin tietysti, että minun täytyy saada kirja heti käsiini. Ajaessamme Helsingistä kotiinpäin, pysähdyimme Kasvihuoneilmiö-nimisessä diverssikaupassa. Kävelin kaupan antikvariaattiin ja kun pysähdyin rutiininomaisesti tarkastelemaan hyllyjä, ensimmäiseksi silmiini osui juuri Dersu. Jouduin pakahduttavan ilon ja innostuksen valtaan napatessani kirjan mukaani. Mikä löytö ja mikä sattuma. Samassa kirjassa on toisena kertomuksena jo aiemmin lukemani Vasili Peskovin Taigan erakot.

Luulenpa, että kirjoitan Dersusta kirja-arvostelun tänne kunhan ehdin.

2 kommenttia:

Foxy kirjoitti...

se se vasta onkin hullu kauppa, Kasvihuoneilmiö meinaan. viimeksi kun kävin, niin kristallit olivat harvinaisen edukkaita. ja ah niitä vanhoja vaatekaappeja!

(Dersua en ole lukenut)

TA-MIIT kirjoitti...

Vähän kävi ostohermoja kutkuttelemaan myöskin Kasvihuoneilmiössä myynnissä olleet katanat. Sain miekkahinkuni kuitenkin hillityksi, sillä katanoiden koristeet olivat jotenkin krääsämäisiä, vaikka miekat itsessään ihan kauniita. Ehkä pääsen jonain päivänä ostamaan mieluisen katanan Japanista. Toistaiseksi olen saanut lainailtua opettajilta fantasiakuvauksia ym. varten.